Nahan puhdistus

Tärkeintä nahan kestävyydelle on sen säännöllinen puhdistaminen. Pinnoittamattomilla nahoilla (usein huonekaluissa) suurimpana ongelmana on ihosta ja hiuksista nahkaan imeytyvä rasva, joka ajan mittaan voi pilata nahan läpikotaisin, ja vähintäänkin vaikeuttaa nahan kunnostusta.

Pinnoitettu nahka, jota käytetään useimmiten mm. auton sisustassa, kestää pinnoitteen ansiosta hyvin pitkään, mutta käytössä pinnoite saattaa alkaa halkeilla nahan luonnollisen taipumisen vuoksi. Farkuista lähtevä väri imeytyy pinnoitteen läpi nahkaan jopa muutamassa viikossa, ja nahkapenkkien taitteisiin kerääntyvä hiekka hieroo pinnoitteen puhki jatkuvassa käytössä.

Sekä pinnoittamattomalle että pinnoitetulle (ks. Tietoa nahasta vasemmalta) nahalle sekä säännölliseen puhdistamiseen että pinttyneen lian poistamiseen sopii Furniture Clinic Leather Ultra Clean. Mikäli esim. auton penkeissä on hiekkaa, se kannattaa aivan kuitenkin aivan ensimmäiseksi imuroida pois.

Yksinkertaisin menetelmä on kastaa vaahtomuovipala Ultra Clean puhdistuaineeseen, hieroa nahasta lika irti ja pyyhkiä likainen vaahto kankaalla pinnasta.

Parempi menetelmä on laittaa Ultra Clean vaahdotuspulloon, ja pumpata valmis vaahto vaahtomuovipalaan, tai käyttää Tampico harjaa ammattilaisten tapaan. Harjalle voi pumpata vaahtoa 10 sentin korkuisen kasan tehokasta puhdistusta varten. Harjan kuidut auttavat lian siirtämisessä nahan pinnasta.

Leather Mousse on käytännössä Ultra Clean valmiiksi vaahdotuspullossa.

Mikäli nahassa on sitkeitä tahroja (rasvatahrat, kumijäljet, jne.) jotka eivät lähde Ultra Cleanilla, käytä Leather Stain Removeria. Käytä esim. pumpulipuikkoa (pumpulituppoa tai kankaanpalaa isommilla tahroilla) ja varo vahingoittamasta nahan pintaa tai pinnoitetta tahraa poistaessasi, älä siis paina ja hinkkaa vaan anna aineen hetki vaikuttaa ja pyörittele puikkoa kevyesti lian päällä.

Anna puhdistetun nahan kuivua ennen jatkokäsittelyä.


Tuotelinkit:

Leather Care Kit

Leather Ultra Clean 250 ml

Leather Ultra Clean 500 ml

Leather Mousse 150 ml

Vaahdotuspullo 150 ml

Tampico Brush

Leather Stain Remover 250 ml

Leather Stain Remover 500 ml

SPP-Racing

Käyntiosoite
Kauhtuantie 192, 39200 Kyröskoski

(vain sopimuksesta)Puh. 0440639001 - info(ät)detailingshop.fi